Skladniki:
Sposob wykonania
Piekarnik nagrzewam do 160 stopni. Forme o wymiarach 20 x 30 cm smaruje tluszczem i wykladam papierem do pieczenia. 1/3 ilosci czekolady (1 tabliczke 100 g) scieram na tarce o grubych oczkach i odstawiam do lodowki. Reszte czekolady lamac na kostki i rozpuszczam w rondelku razem z posiekanym na kawalki maslem, na malym ogniu. Staram sie nie podgrzewac zbytnio masy, tylko rozpuscic i odstawic z ognia. Jajka ubijam na puszysto z wanilia i cukrem. Dodajc mase czekoladowe i razem przez chwilke miksuje na wolnych obrotach. Dodajc przesianc make, sol i delikatnie i dokladnie mieszam na jednolite mase (mozna mikserem na malych obrotach).Przekladam do przygotowanej formy. Posypujac starta czekolade z lodowki. Pieke przez 20 minut. Wyjmujac z piekarnika i odstawiam do calkowitego wystudzenia.